DION HR - header

Hoe gaat het met: Marjolein de Gelder?

Drie maanden geleden stelde Marjolein de Gelder zich voor in een van onze blogs. Met haar brede kennis en ervaring in HR kwam Marjolein ons team versterken als HR-adviseur. Hoe zijn de eerste maanden Marjolein bevallen?

Divers
Toen ik bij DION Groep begon, keek ik ernaar uit om heel diverse bedrijven op verschillende manier te gaan ondersteunen op HR-gebied, op operationeel, tactisch en op strategisch vlak. Dat is precies wat ik ben gaan doen. We merken dat er een tekort op de arbeidsmarkt aan het ontstaan is. Dat zien we terug aan het aantal recruitmentopdrachten. Organisaties weten niet meer hoe ze aan mensen moeten komen, ze zijn op zoek naar meer wervende vacatureteksten. Maar we krijgen ook regelmatig de vraag of we een benchmark willen doen. Omdat er een tekort is, zie je dat mensen torenhoge salarissen gaan vragen. Organisaties vragen zich dan af of hun functie- en salarishuis nog wel actueel is. Aan de hand van een benchmark weten ze weer waar ze staan en hebben ze een gedegen basis om op verder te bouwen.

Andere tak van sport
We zijn ook veel bezig met het begeleiden bij functioneringsgesprekken, beoordelingssystematieken, performancemanagement. Ook het opstellen van een thuiswerkbeleid is een hot topic. Dat thuiswerkbeleid heeft ook nog eens gevolgen voor het wagenpark. En natuurlijk zijn er bedrijven die afscheid hebben moeten nemen van een aantal van hun mensen. Wij helpen ze dan bij het vormen van een dossier, het opstellen van een vaststellingsovereenkomst, de gang naar het UWV et cetera. Op dit moment ben ik bezig met een opdracht waar internationaal arbeidsrecht bij komt kijken, dat is weer een heel andere tak van sport.

Zorg
Ook begeleiden we veel zorginstellingen bij het verzuimmanagement. Dat speelde al voor het coronavirus zich aandiende, werk in de zorg is immers lichamelijk heel zwaar. Maar met de komst van de coronacrisis is de druk alleen maar toegenomen. Veel mensen zijn uitgevallen en het werk komt neer op degenen die overblijven. Hoe ga je om met dat verzuim, hoe maak je je medewerkers bewust van de problematiek en hoe ga je daar als leidinggevende mee om? Daar helpen wij bij.

HR-traject van in- tot uitstroom
Zo ondersteunen we organisaties, van klein en lokaal tot grote multinationaal, met het in-, door- en uitstroomtraject. Het is echt geweldig inspirerend om als team al die verschillende opdrachten op te pakken. Om iedereen – met z’n eigen kennis en ervaring – precies op de juiste plek in te zetten, dat is echt superleuk!

Nieuwsgierig?
Mijn collega’s en ik helpen je graag jouw organisatie te laten bloeien en groeien, ook op afstand. Of het nu gaat om HR-advies, communicatie, ontwikkeling of administratie; wij zijn er voor werkgevers én werknemers. Neem gerust contact met mij op via mail, of bel naar 0523 – 208110. Ik vertel je er graag meer over!

Hartelijke groet uit Hardenberg,

Marjolein de Gelder

Onder DION HR vallen alle uitvoerende, operationele en beleidsmatige taken op het gebied van Personeel & Organisatie, ons specialisme. Van het aantrekken van personeel, het opzetten van diverse overeenkomsten, het verzorgen van de volledige personeels- of salarisadministratie, het opzetten van interne communicatie(middelen), het begeleiden bij verzuim (en re-integratie), het coördineren van een volledig opleidings- en/of ontwikkelingsplan, tot het bouwen aan een organisatie waar werknemers op een gelukkige en gezonde wijze werken en misschien zelfs wel hun pensioen kunnen halen!